Vervolg aanpak ongeregistreerd grondgebruik

Vervolg aanpak ongeregistreerd grondgebruik

“Ook in de gemeente Bernheze speelt de problematiek van het ongeregistreerd grondgebruik. We hebben een inventarisatie uit laten voeren en daaruit bleek dat het om ca. 700 gevallen gaat. Omdat we zelf niet genoeg capaciteit hadden om het ongeregistreerd grondgebruik voortvarend aan te pakken hebben we een aantal bureaus gevraagd een plan van aanpak in te dienen.

Het plan van aanpak van Intersolum sprak ons het meeste aan, en dan met name hun persoonsgerichte aanpak, de keukentafelgesprekken. Intersolum is bij ons in een kern aan de slag gegaan en inmiddels hebben zij bijna 150 gevallen van ongeregistreerd grondgebruik behandeld. Daarnaast hebben zij ruim 100 verzoeken tot koop van reststroken behandeld.

Dit hebben ze naar volle tevredenheid gedaan. De medewerkers van Intersolum zijn deskundig en flexibel, ze werken zelfstandig maar overleggen ook indien nodig. De opbrengsten overstijgen tot nu toe ruimschoots de kosten en wij hebben dan ook onlangs besloten met Intersolum verder te gaan en in een andere kern het ongeregistreerde grondgebruik aan te gaan pakken.”

Hetty van Hout, gemeente Bernheze